Σαντορινη

Σαντορινη

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Ελλάδος. Η επισκεψιμότητά της αυξάνεται κάθε χρόνο και πλέον η τουριστική περίοδος της είναι ιδιαίτερα διευρυμένη, με αποτέλεσμα να ξεκινά αρχές Μαρτίου και να τελειώνει μέσα Νοεμβρίου. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατακλύζουν το νησί, δημιουργώντας έναν ακριβό προορισμό τόσο όσον αφορά την διαμονή όσο και τις υπηρεσίες. Τα καταλύματα που παρουσιάζουν υψηλές τιμές και αυξημένη ζήτηση είναι κυρίως αυτά που έχουν θέα στην θάλασσα και στο ηφαίστειο.

Παρόλα αυτά,  ένα ακίνητο στην Σαντορίνη που δεν είναι τοποθετημένο στο καλύτερο μέρος του νησιού, την Καλντέρα, μπορεί εξίσου να έχει υψηλές τιμές και πολύ καλή πληρότητα. Ας δούμε ποια χαρακτηριστικά μπορούν να κάνουν ένα τέτοιο Airbnb κατάλυμα να έχει θετικά αποτελέσματα.

  • Εσωτερική διαμόρφωση και διακόσμηση

Όταν το ακίνητο δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή τοποθεσία, δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη οπτική φυγή ή ο περιβάλλοντας χώρος δεν είναι ιδανικός, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στο εσωτερικό του. Καθώς τα καταλύματα στο νησί συνεχώς αναβαθμίζονται και ανανεώνονται στοχεύοντας σε ένα ακριβό κοινό, τα ακίνητα που υστερούν λόγο τοποθεσίας, θα πρέπει να παρουσιάζουν μία εικόνα υψηλής αισθητικής με καινούργιο εξοπλισμό. Οι ανακαινισμένοι χώροι, η προσεγμένη επίπλωση και η ιδιαίτερη διακόσμηση θα τα βοηθήσει να ξεχωρίσουν από το σύνολο των καταλυμάτων και να γίνουν ανταγωνιστικά. Οι υψηλές προδιαγραφές είναι αυτές που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να επιλέξουν ένα ακίνητο σε μη δημοφιλή τοποθεσία. 

  • Ειδικές παροχές

Ένας ακόμα τρόπος για να γίνει εύκολα επιλέξιμο ένα ακίνητο που δεν έχει θέα στην Καλντέρα, είναι η διάθεση κάποιων ειδικών παροχών στους επισκέπτες του. Εκτός από τις συνηθισμένες παροχές που έχουν τα περισσότερα ακίνητα, όπως wifi, κλιματισμό κλπ., μπορούν να προσφέρουν επιπλέον παροχές που είτε θα διευκολύνουν κάποια ομάδα επισκεπτών, είτε θα αναδείξουν το ακίνητο σε πολυτελές κατάλυμα. Τέτοιες παροχές είναι η δημιουργία γυμναστηρίου, τζακούζι ή πισίνας. Σε αυτή τη την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου (όπου αυτό είναι δυνατό), αυλής και κήπου, όπου μπορούν να περιληφθούν έξτρα παροχές, όπως η κατασκευή μικρών αθλητικών εγκαταστάσεων.

  • Πρόσθετες υπηρεσίες

Το κοινό που επιλέγει το συγκεκριμένο νησί ως προορισμό διακοπών, είναι πιθανό να ψάχνει για κάποιες πρόσθετες υπηρεσίες κατά την διάρκεια των διακοπών του. Προσφέροντας κάποιες από αυτές στο πακέτο διαμονής τους, αυξάνουμε την επιλεξιμότητα αλλά και τις τιμές. Πρωινό σε καθημερινή βάση, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο ή το λιμάνι, ξενάγηση σε επιλεγμένες περιοχές, καθημερινή καθαριότητα είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως και υπηρεσίες που μπορούν να απευθυνθούν σε ένα ιδιαίτερο κοινό και να αυξήσουν αισθητά τις τιμές. Για παράδειγμα, μαθήματα σε θαλάσσια σπορ, κρουαζιέρες με ιστιοπλοϊκό, ακόμα και γεύματα σε καθημερινή βάση είναι υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν ένα κατάλυμα σε μέτρια τοποθεσία να ανταγωνιστεί πολυτελή ακίνητα σε προνομιακές θέσεις.

Η Σαντορίνη έχει αναβαθμιστεί σε προορισμό αναψυχής με υψηλές προδιαγραφές για απαιτητικό κοινό. Ακίνητα που βρίσκονται στα καλύτερα σημεία του νησιού προσφέρουν υπερπολυτελής διακοπές με ποικίλες παροχές και υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, καθώς το νησί κατακλύζεται από επισκέπτες, καταλύματα σε λιγότερο προνομιούχες θέσεις παρουσιάζουν αρκετά υψηλή πληρότητα. Δημιουργώντας έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών με επιπλέον παροχές και υπηρεσίες, ακόμα και ένα ακίνητο δεύτερης κατηγορίας μπορεί να ανταγωνιστεί τιμολογιακά τα πολυτελή ακίνητα του νησιού.

 

 

Χρειάζεται αλλαγές ο χώρος σας;