Ανακαινιση: Ενα εργαλειο στα χερια μας

Ανακαινιση: Ενα εργαλειο στα χερια μας

Η Airbnb έχει δημιουργήσει μία αγορά ακινήτων που συνεχώς αναπτύσσεται. Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων επιλέγουν να δοκιμάσουν αυτόν τον τρόπο ενοικίασης, καθώς μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικό εισόδημα, πολλές φορές μεγαλύτερο από την συμβατική ενοικίαση. Έτσι, η ιστοσελίδα της Airbnb έχει εμπλουτιστεί με κάθε είδους ακίνητα, σε κάθε κατάσταση και με κάθε διακόσμηση και στυλ, δημιουργώντας μία τεράστια ποικιλία.

5373805662_9ebe324665_zΠολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να προβάλλουν το ακίνητό τους χωρίς να μπουν στην διαδικασία της ανακαίνισης, καθώς αγνοούν το πόσο σημαντικό είναι το στάδιο αυτό στην προετοιμασία του ακινήτου ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ένα μικρό διαμέρισμα, κοντά στα 40τμ, θα μπορούσε να αποκτήσει μία τελείως διαφορετική και φρέσκια εικόνα με μία στοιχειώδη ανακαίνιση, το κόστος της οποίας μπορεί να περιοριστεί κοντά στις 3.000 ευρώ. Υπολογίζοντας ότι με την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση τα ετήσια έσοδα μπορούν να φτάσουν τα διπλάσια από αυτά της συμβατικής ενοικίασης (κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις), θα ήταν εφικτό να λέγαμε ότι το αρχικό κόστος μπορεί να αποσβεστεί μέσα σε ένα έτος. Ας δούμε λοιπόν 3 λόγους για τους οποίους μία ανακαίνιση αποτελεί καθοριστικό στάδιο στην βραχυπρόθεσμη ενοικίαση.

  • Ανακαίνιση σημαίνει καινούργιο και καθαρό

old newΠολλές φορές ένα παλιό σπίτι σημαίνει “κουρασμένα” υλικά και έπιπλα. Όσο και αν προσπαθήσουμε να το καθαρίσουμε, τα ταλαιπωρημένα υλικά δίνουν την αίσθηση του βρώμικου. Στα μάτια του επισκέπτη το παλιό εύκολα ισοδυναμεί με το βρώμικο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακές κριτικές. Σίγουρα κάποιος που επιλέγει ένα σπίτι καταλαβαίνει ότι δεν θα μπει σε ένα ξενοδοχειακό χώρο, αλλά παρόλα αυτά πάντα θα αναζητεί την αίσθηση της καθαριότητας και μπορεί να γίνει πολύ αυστηρός κριτής σε ότι την αφορά. Έτσι, κάθε τι καινούργιο βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, μια φθαρμένη μπανιέρα όσο καθαρή κι αν είναι κι όσο κι αν την έχουμε απολυμαίνει επιμελώς, πάντα θα δείχνει την φθορά της. Για τον επισκέπτη μας όμως αυτό σημαίνει βρωμιά και χάνει την αίσθηση του καθαρού σπιτιού και την άνεσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μία αρνητική κριτική σε ότι αφορά την καθαριότητα. Στατιστικά, η καθαριότητα είναι ένα κριτήριο που μπορεί να οδηγήσει σε αισθητή πτώση των κρατήσεων εάν δεν είναι ικανοποιητική.

  • Έλεγχος εγκαταστάσεων σημαίνει αποφυγή προβλημάτων

Κάνοντας μία ανακαίνιση στην κατοικία μας, μπορούμε να αποφύγουμε πρ24009391805_c75e7a3eb3_zοβλήματα που θα εμφανιστούν με την
εκτεταμένη χρήση. Πολλές φορές δεν θεωρούμε ότι η ανακαίνιση μπορεί να συμπεριλάβει και την συντήρηση, είναι όμως μία διαδικασία που πρέπει να την δούμε πιο σφαιρικά (μία απλή συντήρηση μπορεί πολύ εύκολα να μας αναγκάσει να κάνουμε αλλαγές στον χώρο μας). Ένα παλιό ηλεκτρολογικό ή υδραυλικό δίκτυο μπορεί να κρύβει φθορές που θα φανούν με την υπερφόρτωση του. Ειδικά σε παλιές κατασκευές θα πρέπει να προσέξουμε πολύ την συντήρηση των δικτύων και σε κάποιες περιπτώσεις να μεριμνήσουμε για την αντικατάστασή τους. Θυμηθείτε ότι αν παρουσιαστεί μαι ζημιά μέσα σε ένα μήνα που έχουν γίνει πολλές κρατήσεις, μπορεί να σημαίνει την ακύρωση τους. Επίσης, ένα έκτακτο πρόβλημα μπορεί να στοιχίσει περισσότερο από ένα προγραμματισμένο έλεγχο. Οι δυσαρεστημένοι επισκέπτες οδηγούν σε αρνητικές κριτικές που σίγουρα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την πληρότητά μας και τα έσοδά μας.

  • Μεγάλη προσφορά ακινήτων σημαίνει ανταγωνισμός

Η ραγδαία αύξηση των διαθέσιμων ακινήτων έχει ως φυσικό αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού. Ο επισκέπτης πλέον έχει μία μεγάλη 3926418596_34aa600515_oποικιλία για να επιλέξει σε αρκετά προσιτές τιμές. Μάλιστα, προτιμά να πληρώσει λίγο παραπάνω για να μείνει σε ένα πιο καινούργιο και προσεγμένο περιβάλλον. Φυσικό λοιπόν είναι τα ακίνητα τα οποία είναι καινούργια ή ανακαινισμένα να είναι πιο επιλέξιμα από αυτά τα οποία δείχνουν παλιά και ταλαιπωρημένα. Για παράδειγμα, τα καινούργια έπιπλα, ακόμα κι αν είναι σε πιο κλασσική γραμμή, πάντα δίνουν μια πιο φρέσκια εικόνα.

Μία ανακαίνιση για τον κάθε ιδιοκτήτη μπορεί να φαντάζει μεγάλο έξοδο και πολλοί είναι αυτοί που θα σκεφτούν ότι μπορεί να γίνει μεταγενέστερα, αφού καλυφθούν τα πρώτα έξοδα από την βραχυπρόθεσμη μίσθωση. Στην πράξη όμως η ανακαίνιση, που μπορεί να είναι από ένα απλό φρεσκάρισμα στους τοίχους μέχρι μία πλήρης αναδιαμόρφωση του χώρου, είναι επένδυση της οποίας η αποπληρωμή μπορεί να γίνει σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα και να δημιουργήσει εξ αρχής μία πολύ ελκυστική εικόνα για τον επισκέπτη. Ας μην ξεχνάμε ότι μία καταχώρηση με αρνητικές κριτικές δύσκολα μπορεί να ανατραπεί.

 

 

Χρειάζεστε έναν ανανεωμένο χώρο;