Το Σπιτι μας στην Airbnb

Το Σπιτι μας στην Airbnb

12854799243_1b03d51de5_oΠως το διαμέρισμά μας μπορεί να γίνει ένα πετυχημένο σπίτι στο Airbnb; Αυτή είναι ίσως η πιο συχνή απορία που έχει κάθε ιδιοκτήτης, ο οποίος επιχειρεί να δοκιμάσει την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά απλά βήματα που μπορούν να αναβαθμίσουν την φιλοξενία μας και μας χαρίσουν μία καλή κριτική.

“Φρεσκάρισμα”

Ο χρόνος και το καυσαέριο “κουράζουν” εμάς αλλά και το σπίτι μας. Οι τοίχοι μαυρίζουν, ο σοβάς φθείρεται και συνολική εικόνα παραπέμπει σε ένα βρώμικο σπίτι, ακόμα και αν έχει καθαριστεί με εξαιρετική επιμέλεια. Ο μόνος τρόπος για να αναδείξουμε έναν τέτοιον  χώρο είναι το βάψιμο. Το σπίτι μας ανανεώνεται και χάνει την πολυκαιριασμένη όψη του. Και όσον αφορά τα χρώματα, πάντα το “σπασμένο” λευκό αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή, ειδικά σε μικρούς χώρους, αλλά λίγο χρώμα, κάποιοι τονισμοί και μερικές πινελιές μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν το ακίνητό μας.

Ύπνος

Όσο καλαίσθητο και αν είναι το διαμέρισμά μας, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την λειτουργικότητα του. Οι επισκέπτες μας επιλέγουν το σπίτι μας, σαν το καταφύγιό τους, το μέρος που θα μπορέσουν να ξεκουραστούν από τις πολύωρες εξορμήσεις τους. Ένα άνετο κρεβάτι με ένα αναπαυτικό, καινούργιο στρώμα είναι μία επένδυση που, αν και λίγο ακριβή, θα εκτιμηθεί και θα αφήσει μία γλυκιά ικανοποίηση, και πολύ πιθανόν μία καλή κριτική.

Θέρμανση – Κλιματισμός

Οι καιρικές συνθήκες, ακόμα και για τους μόνιμους κατοίκους, είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την διαμονή. Πολλές φορές, οι επισκέπτες που επιλέγουν να γνωρίσουν την πόλη μας, έρχονται από χώρες με τελείως διαφορετικό κλίμα. Αυτό λοιπόν είναι ένας λόγος παραπάνω, ώστε να προσέξουμε ιδιαίτερα την επαρκή θέρμανση τον χειμώνα και τον καλό κλιματισμό το καλοκαίρι. Ειδικά τους θερμούς μήνες, η επιλογή του κλιματιστικού μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην επισκεψιμότητα του σπιτιού μας.

Wi-fi

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι πλέον μία καθημερινή συνήθεια. Για έναν νέο επισκέπτη σε μία άγνωστη χώρα όμως, αποτελεί σημαντικό εργαλείο. Μέσω αυτού μπορεί να περιηγηθεί εύκολα στην πόλη, να βρει γρήγορες απαντήσεις σε απλά ζητήματα, όπως τι να φάει και ποια αξιοθέατα υπάρχουν να επισκεφθεί, αλλά και να λύσει σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, όπως ποιο νοσοκομείο εφημερεύει. Πολλές φορές η επιλογή καταλύματος γίνεται με γνώμονα την δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Προμήθειες

Ένα σπίτι για να μπει στην διαδικασία της ενοικίασης μέσω της πλατφόρμας της Airbnb, χρειάζεται να διαθέτει επίπλωση και εξοπλισμό. Εάν όμως κάποιος επιθυμεί να είναι και σωστός οικοδεσπότης, θα πρέπει να προσφέρει και κάποια αναλώσιμα είδη, που μπορούν να χαρίσουν καλές εντυπώσεις στους επισκέπτες του. Για παράδειγμα, σίγουρα μία κουζίνα με όλον τον εξοπλισμό της είναι ικανοποιητική, ώστε να μαγειρέψει κάποιος ένα γεύμα. Αν όμως βρει σε αυτήν και κάποιες βασικές προμήθειες, όπως λίγο καφέ, λίγη ζάχαρη, τσάι και μέλι, λάδι και μπαχαρικά αμέσως θα αισθανθεί ότι κάποιος φρόντισε, ώστε να νιώσει σαν στο σπίτι του.

Ο χώρος διαμονής μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των ταξιδιών μας. Εάν ο κάθε επισκέπτης αντιμετωπιστεί σαν φιλοξενούμενός μας, είναι σίγουρο ότι και αυτός θα έχει μία αξέχαστη εμπειρία, αλλά και εμείς θα λάβουμε μία καλή κριτική. Εξάλλου, η αξιολόγηση του σπιτιού μας, είναι και η μόνη διαφήμιση που μπορούμε να έχουμε μέσα στην πλατφόρμα της Airbnb.

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;