Τα 4 κριτηρια επιλογης καταλυματος

Τα 4 κριτηρια επιλογης καταλυματος

Όταν οι επισκέπτες κάνουν αναζήτηση καταλύματος στην πλατφόρμα της Airbnb, έχουν στην διάθεσή τους μία πληθώρα ακινήτων για να επιλέξουν. Η αναζήτηση αυτή γίνεται κυρίως με βάση τέσσερα κριτήρια. Ας δούμε ποια είναι αυτά και με ποιον τρόπο μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να κάνει ελκυστικό τον χώρο του.

  • Τιμή

Από τα πιο βασικά κριτήρια επιλογής των επισκεπτών είναι η τιμή του ακινήτου. Ο κάθε επίδοξος επισκέπτης μπορεί να ορίσει εξαρχής την τιμή στην οποία επιθυμεί να βρει κατάλυμα με την χρήση συγκεκριμένων φίλτρων. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό που διαμορφώνεται από ακίνητα ίδιας κατηγορίας με το δικό μας και να προσαρμόζουμε την τιμολογιακή πολιτική μας ανάλογα με την περιοχή και την εποχή. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε τον χώρο μας ελκυστικό και δυνητικά αποφεύγουμε μία κακή κριτική σε σχέση με την τιμολόγηση. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν πρέπει να τιμολογούμε το ακίνητό μας υπερβολικά χαμηλά σε μία προσπάθεια να έχουμε επιπλέον κρατήσεις. Μία τέτοια πολιτική, υποβαθμίζει το ακίνητό μας, προσελκύει φθηνότερο και συχνά απρόσεκτο κοινό και δημιουργεί μία αλλοιωμένη εικόνα της περιοχής που ρίχνει τον γενικότερο ανταγωνισμό και μακροπρόθεσμα επηρεάζει αρνητικά τα έσοδα μας.

  • Φωτογραφία

Οι φωτογραφίες του ακινήτου μας είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτούν οι επισκέπτες μας, από την στιγμή της πρώτης αναζήτησης πριν ακόμα ανοίξουν την σελίδα της καταχώρησης. Η περιήγηση τους σε αυτές γίνεται πριν προχωρήσουν στις επιμέρους περιγραφές και πληροφορίες που έχουμε αναρτήσει. Η σωστή φωτογράφιση του χώρου, επομένως, μπορεί να επηρεάσει την πληρότητα του χώρου μας. Οι σκοτεινές, θαμπές και με κακή γωνία λήψης φωτογραφίες δεν αναδεικνύουν το ακίνητο μας και δίνουν λάθος εντύπωση του χώρου στους επισκέπτες. Η επαγγελματική φωτογράφιση καθιστά τον χώρο μας πιο ελκυστικό χωρίς να διαστρεβλώνει την αλήθεια.

  • Κριτικές

Από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής καταλύματος από τους επισκέπτες μας είναι οι κριτικές που έχει λάβει το κάθε ακίνητο από προηγούμενους επισκέπτες. Ο κάθε ένας μέσα στην κοινότητα της Airbnb μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του και να ενημερώσει τους υπόλοιπους χρήστες σχετικά με το χώρο που διέμεινε. Προετοιμάζοντας έναν κατάλληλο χώρο, ενημερώνοντας σωστά τους επισκέπτες για την περιοχή ή όποια άλλη λεπτομέρεια μπορεί να επηρεάσει την διαμονή τους και προσέχοντας την καθαριότητα, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες για να λάβουμε θετικές κριτικές, καθιστώντας τον χώρο μας ελκυστικό και αυξάνοντας την πληρότητα.

  • Παροχές

Ακόμα ένα κριτήριο επιλογής αποτελούν οι παροχές που προσφέρουμε. Κάποιες από αυτές, όπως τα κλινοσκεπάσματα και το Ίντερνετ, θεωρούνται απαραίτητες σε σημείο που η έλλειψή τους να καθιστά τον χώρο μας ακατάλληλο για την βραχυπρόθεσμη μίσθωση. Προετοιμάζοντας όμως ένα ολοκληρωμένο ακίνητο, ικανό να καλύψει κάποιες δευτερεύουσες ανάγκες, όπως για παράδειγμα να διαθέτει κρεβατάκι μωρού, κάνει τον χώρο μας ελκυστικό για μεγαλύτερο μερίδιο επισκεπτών, αυξάνοντας την επιλεξιμότητα του.

Ο κάθε επισκέπτης που αναζητά κατάλυμα μέσω της πλατφόρμας της Airbnb έχει τα δικά του προσωπικά κριτήρια επιλογής. Ωστόσο, διακρίνονται κάποια βασικά κριτήρια με τα οποία επηρεάζουν την επιλεξιμότητα. Λαμβάνοντας υπόψιν την οπτική γωνία των επισκεπτών, μπορούμε να προετοιμάσουμε και να διαχειριστούμε κατάλληλα το ακίνητό μας, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη πληρότητα και καλύτερα έσοδα.

 

 

Θέλετε να κάνετε τον χώρο σας ελκυστικό;