Η Airbnb αλλαζει

Η Airbnb αλλαζει

Η Airbnb στις αρχές του Μαρτίου ανακοίνωσε αλλαγές οι οποίες αφορούν στην λειτουργία της πλατφόρμας και επηρεάζουν τόσο τους επισκέπτες όσο και τους οικοδεσπότες. Στόχος των αλλαγών αυτών, όπως αναφέρθηκε, είναι να μπορεί η κάθε κατηγορία επισκεπτών να βρει το κατάλληλο ακίνητο. Απόρροια όμως αυτού φαίνεται να είναι η ώθηση των ιδιοκτητών να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτεροι hosts, με ποιοτικά ακίνητα που ξεχωρίζουν. Η ανταμοιβή της πλατφόρμας προς τους ιδιοκτήτες είναι μια σειρά από προνόμια που μπορούν να απολαύσουν.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι ακριβώς περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Superhosts

 

Η κατηγορία των Superhosts δεν είναι καινούργια για την κοινότητα της Airbnb, ωστόσο, μέσα από τις νέες αλλαγές αποκτά πολύ πιο σημαντικό ρόλο και βαρύτητα. Μέχρι τώρα, ένας οικοδεσπότης μπορούσε να πάρει το σήμα του Superhost εάν κατάφερνε να πληροί τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η πλατφόρμα (κριτικές, ακρίβεια, αμεσότητα, ακυρώσεις, ταξίδια). Πλέον, οι προϋποθέσεις αυτές διατηρούνται και γίνονται λίγο πιο απαιτητικές με την γενική βαθμολογία να πρέπει να ξεπεράσει το 4,8.

Η σημαντικότερη όμως αλλαγή όσων αφορά τους Superhosts είναι ότι τα προνόμια που μπορούν να αποκτήσουν είναι πολλά περισσότερα από πριν (από αμεσότερη επικοινωνία με το κέντρο βοηθείας μέχρι διαδικτυακά business σεμινάρια και εκπτώσεις σε εξοπλισμό αυτοματοποιήσεων), δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα για βελτίωση κάθε οικοδεσπότη. Τα προνόμια αυτά θα “ξεκλειδωθουν” σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες, με 7 από αυτά να έχουν ήδη μπει στη διάθεση των superhosts. 

 

Superguests

 

Μια νέα κατηγορία που μας εισήγαγε η πλατφόρμα είναι αυτή των Superguests. Το σκεπτικό είναι ότι εκτός από τους ιδιοκτήτες που ξεπερνάνε τις τυπικές προϋποθέσεις ενός κλασσικού οικοδεσπότη και προσφέρουν υπηρεσίες πάνω του μετρίου, υπάρχουν και επισκέπτες οι οποίοι είναι τόσο ιδιαίτεροι και εξαιρετικοί ως προς την φιλοξενία τους που ξεχωρίζουν από τον μέσο όρο επισκεπτών. Αυτούς τους επισκέπτες η Airbnb θέλει να τους ξεχωρίσει και να τους ανταμείψει με μία σειρά προνομίων που θα κάνουν ακόμα πιο αξέχαστο το ταξίδι τους. Αυτή η κατηγορία ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί στην πλατφόρμα, αλλά θα εμφανιστεί τους επόμενους μήνες, μοιράζοντας μας ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια και τα προνόμια.

 

Airbnb Plus

 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι η κατηγορία των ακινήτων Plus. Στόχος είναι όχι μόνο να υπάρχουν εξαιρετικοί οικοδεσπότες που δίνουν μία σειρά από ποιοτικές υπηρεσίες, αλλά να ξεχωρίσουν και τα μοναδικά ακίνητα τους που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να βρεθούν με μία απλή αναζήτηση. Αυτή η νέα κατηγορία ακινήτων θέτει προϋποθέσεις που ξεχωρίζουν την ποιότητα των ακινήτων μέσα από έλεγχο της ίδιας της Airbnb και σε συνδυασμό με τις προϋποθέσεις των Superhosts δημιουργούν μία νέα κατηγορία ακινήτων που προσφέρουν ποιότητα χώρου, ποιότητα υπηρεσιών, άνεση και επιμελημένο σχεδιασμό. Τα ακίνητα αυτά επιλέγονται από την ίδια την πλατφόρμα, ελέγχονται και μπαίνουν σε μία νέα ομπρέλα προνομίων. Το σημαντικό είναι ότι κάθε ακίνητο έχει την ευκαιρία να μπει σε αυτή την νέα κατηγορία αφού εκπληρώσει τα κριτήρια και δεν είναι μία κατηγορία που απευθύνεται μόνο σε ακριβά ακίνητα σε ιδιαίτερες περιοχές. Όλοι οι ιδιοκτήτες/οικοδεσπότες μπορούν να αναβαθμίσουν το ακίνητό τους και να μπουν σε αυτή την νέα κατηγορία που υπόσχεται προνόμια που αφορούν την προώθησή τους, την υποστήριξη από την πλατφόρμα και άλλα.

Η κατηγορία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί σε άλλες χώρες, ενώ, όσον αφορά την Ελλάδα, στις αναζητήσεις θα εμφανιστεί η Αθήνα και η Κρήτη από αρχές του καλοκαιριού, πράγμα που σημαίνει ότι οι αξιολογήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

New collections & new categories

 

Μία επίσης πολύ χρήσιμη αλλαγή  που θα προστεθεί στις καταχωρήσεις μας είναι οι Νέες Κατηγορίες και Συλλογές ( New collection & new categories). Ένας τρόπος για να μπορέσει ο κάθε επισκέπτης να ξεχωρίσει μέσα από το πλήθος των επιλογών το ακίνητο που πραγματικά ταιριάζει στις ανάγκες του, είναι να μπορεί να διαλέξει μέσα από λίστες κατηγοριοποιημένων ακινήτων. Η Airbnb, λοιπόν, εισάγει ακόμα περισσότερες κατηγορίες για να διαχωρίσει τις καταχωρήσεις, πέρα από τις τρεις βασικές (κοινόχρηστο δωμάτιο, ιδιωτικό δωμάτιο, ολόκληρο σπίτι). Πλέον, κάθε ακίνητο διαχωρίζεται και με τις κατηγορίες Σπίτια Διακοπών (vacation home), Βed & Βreakfast, Βoutique Ξενοδοχεία και Μοναδικά Σπίτια (unique) και σε κάθε μία από αυτές εμφανίζονται επιπλέον υποκατηγορίες κάνοντας έτσι ακόμα πιο ξεκάθαρο το περιβάλλον στο οποίο θα φιλοξενηθεί ο επισκέπτης.

Παράλληλα, εισάγει τις συλλογές οι οποίες συγκεντρώνουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά του ακινήτου και τα κατατάσσει στο αντίστοιχο κοινό (Dinner party, wedding, Social stays, family, group gataway, work, honeymoon, one-of-a-kind, acessibility) το οποίο ταξιδεύει για έναν από αυτούς τους λόγους, κάτι το οποίο είχαμε ήδη παρατηρήσει να γίνεται, αλλά τώρα γίνεται πολύ πιο οργανωμένα. Έτσι, κάθε ακίνητο συμπληρώνει επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία δίνουν την δυνατότητα στον κάθε οικοδεσπότη να φιλοξενήσει το κοινό για το οποίο είναι κατάλληλο το σπίτι, βοηθώντας έτσι τόσο σε επιτυχημένες διαμονές, όσο και σε θετικές κριτικές.

 

Airbnb Beyond

 

Η τελευταία αλλαγή που μας παρουσίασε η Airbnb είναι το πρόγραμμα Beyond. Το πρόγραμμα αυτό δεν αφορά μόνο την επιτυχή διαμονή του επισκέπτη σε ένα εξαιρετικό ακίνητο. Παρουσιάζει ένα συνολικό ταξίδι το οποίο θα ξεκινά από εξαιρετικές συνθήκες φιλοξενίας, σε μοναδικά ακίνητα και θα ολοκληρώνεται με ιδιαίτερα πακέτα δραστηριοτήτων. Ουσιαστικά, αφορά μία ολοκληρωμένη εμπειρία ταξιδιού και η πλατφόρμα δεν περιορίζεται στο να καλύψει μόνο την διαμονή, αλλά να δημιουργήσει μία μοναδική εμπειρία που να καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες που παρουσιάζονται σε ένα ταξίδι, που όμως θα προσαρμόζονται στον κάθε ένα.

 

Η Airbnb αλλάζει προς το καλύτερο και μας καλεί να αλλάξουμε μαζί τηςΜε κίνητρο τα νέα εργαλία και τις επιλογές που δημιούργησε, ο κάθε ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες να ξεχωρίσει, τόσο ο ίδιος για τις υπηρεσίες του, όσο και το ακίνητό του για την ποιότητά του. Πλέον, γίνεται πιο σαφής η ανάγκη ο κάθε ιδιοκτήτης να αναβαθμίσει το ακίνητό του, δημιουργώντας χώρους με αισθητική και λειτουργικότητα και προσοχή στην λεπτομέρεια, καθώς έτσι θα μπορέσει να επιτύχει καλύτερη προβολή, περισσότερες κρατήσεις και προνόμια.

 

 

Χρειάζεται αλλαγές ο χώρος σας;