Εχουμε υποδοχη. Ας προετοιμαστουμε

Εχουμε υποδοχη. Ας προετοιμαστουμε

calendarΗ υποδοχή των επισκεπτών στο σπίτι μας είναι μία από τις πιο βασικές διαδικασίες στον κόσμο της Airbnb. Είναι η στιγμή που ο επισκέπτης μας θα φτάσει στην πόρτα μας και θα γνωρίσει τόσο εμάς όσο και το μέρος που θα φιλοξενηθεί. Η διαδικασία αυτή είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι για όσους ψάχνουν αυτόν τον τρόπο τουρισμού. Η καλή υποδοχή ξεκινάει πριν καν φτάσει ο επισκέπτης μας στην πόλη μας και, αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει, όλοι τους χρειάζονται τα τρία παρακάτω βήματα για να γίνουν σωστά.

Προγραμματισμός

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ενημερώσει το ημερολόγιο μας σχετικά με τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των επισκεπτών μας, όπως φυσικά και για το απαραίτητο καθάρισμα. Ειδικά όταν ο χώρος μας έχει αρκετές κρατήσεις, πρέπει να έχουμε αφήσει ικανοποιητικά χρονικά περιθώρια ανάμεσα στον καθαρισμό και την ενδεχόμενη άφιξη, ώστε να μην συμπέσουν. Πάντα υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγοντας. Ένα πολύ βρώμικο διαμέρισμα που απαιτεί επιπλέον χρόνο ή μία άφιξη που καθυστέρησε, είναι από τα πιο σύνηθες προβλήματα που δημιουργούνται.

Φροντίστε να είστε λίγο νωρίτερα από την ώρα που έχετε προγραμματίσει την υποδοχή. Δώστε ένα χρονικό περιθώριο στον εαυτό σας, να τσεκάρει το σπίτι για τυχόν κάτι που ξέφυγε της προσοχή σας. Αφήστε, επίσης, ένα χρονικό περιθώριο για να περιμένετε τους επισκέπτες σας. Μια ξένη πόλη δεν είναι πάντα φιλική με το ρολόι και οι καθυστερήσεις στην μετακίνηση είναι αναπόφευκτες.

Επικοινωνία

Οι επισκέπτες μας έχουν ανάγκη από επικοινωνία ώστε να οργανώσουν εύκολα το ταξίδι τους, όπως και εμείς, για να προγραμματίσουμε σωστά τις διαδικασίες. Ζητήστε ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν αλλά και για την ώρα άφιξή τους. Έτσι θα είστε σε θέση να υπολογίσετε πότε να τους υποδεχτείτε στο σπίτι σας. Επίσης, παροτρύνεται τους επισκέπτες σας να σας ενημερώσουν κατά την άφιξή τους σε λιμάνι ή αεροδρόμιο, έτσι ώστε να μπορέσετε να υπολογίσετε ακόμα πιο συγκεκριμένα την υποδοχή. 

Πληροφόρηση

Αν και πλέον η χρήση του Διαδικτύου επιτρέπει στον καθένα να αντλήσει πληροφορίες για οποιοδήποτε μέρος, πάντα εκτιμάται η βοήθεια από τον οικοδεσπότη. Μην διστάσετε να φανείτε πρόθυμοι για περισσότερες πληροφορίες. Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι μετακίνησης θα βοηθήσουν τόσο τους επισκέπτες όσο και εσάς ώστε να κυλήσει ομαλά η υποδοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς ως καθημερινοί χρήστες της πόλης μας, γνωρίζουμε καλύτερα τόσο την περιοχή μας όσο και την μετακίνηση μας προς αυτήν. Επίσης, πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, όπως μία ξαφνική στάση εργασίας στα ΜΜΜ, μπορούν να γλιτώσουν τους επισκέπτες μας από δυσάρεστες εκπλήξεις και σίγουρα θα εκτιμηθούν.

Η ομαλή και ευχάριστη διαμονή των επισκεπτών στον χώρο μας, πολλές φορές ξεκινάει πριν καν φτάσουν στην πόρτα μας. Η υποδοχή μας είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην φιλοξενία μας και γι’ αυτό η σωστή προετοιμασία μπορεί να μας σώσει από αρκετά προβλήματα.

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;