Σπιτια με… θεμα!

Σπιτια με… θεμα!

7985429704_5d3cc742d5_oΈνας από τους λόγους που υπάρχουν αφοσιωμένοι χρήστες σε πλατφόρμες όπως η Airbnb, είναι ότι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν κατάλυμα μέσα από μία μεγάλη ποικιλία, με πολλά από αυτά να είναι μοναδικά σε αισθητική. Είναι αξιοσημείωτο το πόσα διαφορετικά είδη ακινήτων είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα. Η ίδια η Airbnb ενθαρρύνει αυτή την ποικιλομορφία προωθώντας κατά καιρούς κάποια από αυτά στην αρχική της σελίδα. Ο κάθε επισκέπτης κάνοντας μία αναζήτηση μπορεί να βρει από κάστρα, αρχοντικά και πύργους μέχρι βαγόνια τραίνων, βάρκες και σκηνές. Ανάμεσα σε όλα αυτά ξεχωρίζουν και κάποια διαμερίσματα τα οποία έχουν επιπλωθεί και διακοσμηθεί με βάση μία θεματολογία.

Διαλέγοντας να επιπλώσουμε και να διακοσμήσουμε το ακίνητό μας με βάση μία συγκεκριμένη θεματολογία, δίνουμε ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα σε αυτό. Μία τέτοια επιλογή μπορεί να μας ξενίζει και να φαίνεται αρκετά ακραία, ενώ δημιουργεί την εντύπωση ότι μας περιορίζει κατά πολύ τις κρατήσεις μας. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Αντιθέτως, μια τέτοια τολμηρή κίνηση μπορεί να βοηθήσει αισθητά το ακίνητό μας να αυξήσει την πληρότητά του.

Δημιουργώντας ένα μοναδικό ακίνητο, δίνουμε την δυνατότητα10431112883_568ee46946_o στους επισκέπτες μας να μείνουν σε ένα πρωτότυπο περιβάλλον, ίσως στην σφαίρα του φανταστικού, σίγουρα μακριά από την καθημερινότητα και την ρουτίνα. Ενώ μία τέτοια επιλογή θα κούραζε στην διακόσμηση του δικού μας καθημερινού σπιτιού, οι επισκέπτες μας, αντιθέτως, θα έκαναν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την δική τους πραγματικότητα και για μικρά χρονικά διαστήματα θα μπορούσαν να κατοικήσουν σε ένα τελείως διαφορετικό χώρο.

Μπορούμε λοιπόν, να τολμήσουμε κάτι πολύ πρωτότυπο, όσον αφορά την επίπλωση και την διακόσμηση, να επιλέξουμε μια θεματολογία και να την εφαρμόσουμε, δίνοντας μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια και πάντα σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα που απαιτεί ένα ακίνητο που προορίζεται για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση.

Συχνά ακίνητα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, επιπλώνονται με χιλιοφορεμένες σειρές επίπλων και αν δεν έχουν κάποιο άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό (όπως εξαιρετική τοποθεσία, ωραία θέα, εύκολη πρόσβαση), η πληρότητα που παρουσιάζουν είναι αρκετά χαμηλή και αποτελούν επιλογή των επισκεπτών είτε λόγο χαμηλής τιμής, είτε γιατί είναι η μόνη επιλογή, αφού τα καλύτερα δεν είναι διαθέσιμα. Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα 40τμ στην περιοχή της Δάφνης, δηλαδή ένα μικρό διαμέρισμα σε μία περιοχή με χαμηλό τουριστικό ενδιαφέρον, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό χρειάζεται μία προσεκτική 4778808938_7c8ef88241_zαντιμετώπιση εάν θέλουμε να έχουμε καλύτερη απόδοση μέσω της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης από την κλασσική. Σε μία τέτοια περίπτωση, η τιμολογιακή πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε εν τέλει να έχουμε μία μέτρια πληρότητα θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλή, πράγμα που θα οδηγούσε στον να καλύπτουμε οριακά τα έξοδά μας, πόσο μάλλον να έχουμε αισθητό κέρδος από αυτό. Αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά του ακινήτου μας (περιοχή, όροφο κλπ), μπορούμε να επέμβουμε στην εσωτερική διαμόρφωση και να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον το οποίο θα μας κάνει ανταγωνιστικούς. Έτσι, δημιουργούμε εμείς το κοινό που θα μας επιλέξει, αποκτούμε φανατικούς επισκέπτες, επιτυγχάνουμε καλύτερες πληρότητες και μπορούμε να έχουμε υψηλότερες τιμές διανυκτέρευσης αφού προσφέρουμε κάτι μοναδικό.

 

 

Ας δούμε λοιπόν μερικά παραδείγματα που συναντάμε μέσα στην πλατφόρμα της Airbnb, από τον ελληνικό χώρο αλλά και τον διεθνή που έχουν ένα συγκεκριμένο θέμα ή ένα καλά εφαρμοσμένο στυλ:

olympic

Διαμέρισμα στην Αθήνα με θέμα Olympic Airways, με την βοήθεια αντικειμένων και χρωμάτων. (Πηγή)

Διαμέρισμα στην Αθήνα με καλλιτεχνική “διάθεση”. Η διακόσμηση θυμίζει έντονα ατελιέ καλλιτέχνη, ακόμα κι αν δεν διακρίνεται μία συγκεκριμένη θεματολογία. (Πηγή)

 supermario

Διαμέρισμα στην Ιαπωνία διαμορφωμένο με βάση τα στοιχεία του παιχνιδιού Super Mario. (Πηγή)

Δωμάτιο στο Σικάγο των Η.Π.Α. που αναπαριστά επακριβώς τον γνωστό πίνακα του Van Gogh. (Πηγή)

Διαμέρισμα στο Παρίσι διαμορφωμένο σε εξοχική κατοικία. (Πηγή)

Διαμέρισμα στο Λονδίνο με θέμα νεοϋορκέζικο loft. (Πηγή)

Πλοίο στην Ολλανδία διαμορφωμένο σε κατοικία με ελάχιστα στοιχεία να θυμίζουν πλεούμενο. (Πηγή)

Διαμέρισμα στο Λονδίνο με pop-art επιρροές. Αν και δεν είναι διαμορφωμένο με κάποια συγκεκριμένη θεματολογία, η εκκεντρική εικόνα που παρουσιάζει έχει γίνει πολύ επιμελημένα με σεβασμό στο στυλ κάνοντάς το μοναδικό. (Πηγή)

Διαμέρισμα στην Αυστραλία με νεοϋορκέζικο στυλ. Αν και δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο θέμα, έχει αντιμετωπιστεί πολύ επιμελώς ώστε να θυμίζει Νέα Υόρκη. (Πηγή)

Διαμέρισμα στην Ισπανία σε Vintage στυλ. Και πάλι με συνοχή αποδίδεται ένα ολόκληρο στυλ δίνοντας μοναδικό χαρακτήρα. (Πηγή)

Διαμέρισμα στην Ισπανία με θέμα loft σε βιομηχανικό στυλ. (Πηγή)

Όπως είναι λογικό, δεν έχουν όλα τα ακίνητα θέα στην Ακρόπολη και δεν βρίσκονται όλα σε απόσταση 100 μέτρων από το μετρό. Αυτό όμως δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν είναι κατάλληλα για την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση. Ένα θεματικό σπίτι μπορεί να ακούγεται εκκεντρική ως επιλογή διαμόρφωσης, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί έναν εξαιρετικό λόγο για να ξεχωρίσει ανάμεσα στα δεκάδες συνηθισμένα ακίνητα, μία τολμηρή επιλογή που θα κάνει την διαφορά στις κρατήσεις σας.

 

 

Θέλετε να κάνετε μοναδικό το ακίνητό σας;