Η φωτoγραφια στην υπηρεσια μας

Η φωτoγραφια στην υπηρεσια μας

17198023352_5858eee762_kΦτιάχνοντας μία καταχώρηση ακινήτου στην πλατφόρμα της Airbnb, μας δίνεται η δυνατότητα να περιγράψουμε πλήρως το σπίτι που προσφέρουμε, τις παροχές του, τον εαυτό μας σαν οικοδεσπότη και να ορίσουμε ένα κόστος για τον επισκέπτη. Ουσιαστικά, μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τι θα βρει ο ενδιαφερόμενος, πριν μπει στην διαδικασία της κράτησης. Με αυτόν τον τρόπο, γινόμαστε ανταγωνιστικοί ως προς τις άλλες καταχωρήσεις που εμφανίζονται σε κάθε αναζήτηση. Το πιο ισχυρό όμως εργαλείο για την προώθηση είναι η εικόνα.

Σε κάθε καταχώρηση, το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι οι φωτογραφίες του ακινήτου. Μια σειρά από φωτογραφίες, σαν ένα άλμπουμ, είναι στην διάθεση του επισκέπτη ώστε να δει τον χώρο. Ο ιδιοκτήτης από την μεριά του έχει την δυνατότητα να “ανεβάσει” όσες φωτογραφίες επιθυμεί, ώστε να δείξει ότι κρίνει απαραίτητο. Η φωτογραφία σαν μέσο επικοινωνίας είναι σαφώς πιο εύκολο και πιο ευχάριστο στο μάτι. Η αλήθεια είναι ότι οι επισκέπτες το πρώτο που θα προσέξουν είναι την εικόνα του χώρου μας, στην συνέχεια την τιμή που έχουμε ορίσει και τέλος, αν τα δύο προηγούμενα του φανούν ενδιαφέροντα, θα διαβάσει την περιγραφή μας και λοιπές πληροφορίες που έχουμε αναρτήσει.

Είναι σαφές λοιπόν ότι μια φωτογραφία μπορεί να προσελκύσει ή όχι το ενδιαφέρον του κοινού. Γι αυτόν τον λόγο, πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη βαρύτητα στον τρόπο που θα φωτογραφίσουμε τον χώρο μας. Η ίδια η Airbnb τονίζει το πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδικασία, προσφέροντας συμβουλές και οδηγίες αλλά και επαγγελματική βοήθεια χωρίς κόστος.

Σημαντικό, ωστόσο, είναι οι φωτογραφίες να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καταχώρησή μας μία φωτογραφία που δεν περιγράφει τον χώρο που διαθέτουμε προς ενοικίαση, από μία κακή κριτική μέχρι ένσταση στην πλατφόρμα που μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση του λογαριασμού μας. Σκεφτείτε το πόσο άβολα θα αισθανόταν κάποιος αν έχει πληρώσει για κάτι διαφορετικό από αυτό που βρίσκει εν τέλει.

Αν και υπάρχουν πολλά μέσα για να γίνει μία σωστή φωτογράφιση και σαφώς πολλοί τρόποι για να περιγράψουμε την δική μας “ιστορία”, το μόνο σίγουρο είναι ότι η φωτογραφία αποτελεί το ισχυρότερο επικοινωνιακό μέσο που έχουμε ώστε να προωθήσουμε τον χώρο μας. Χρειάζεται, λοιπόν, να επενδύσουμε σε αυτό το μέσο, ακόμα και αν αυτό μας κοστίσει κάποιο χρηματικό ποσό ή χρόνο.

 

 

Χρειάζεστε επαγγελματική φωτογράφιση;