Το Παλαιο Φαληρο

Το Παλαιο Φαληρο

MARINA FLISVOS, 13APR2007

Μια ακόμα περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό της Airbnb είναι το Παλαιό Φάληρο. Η θέση της, οι λειτουργίες που συγκεντρώνει και η εύκολη πρόσβαση την τοποθετεί ψηλά στις προτιμήσεις, όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για το κοινό της βραχυπρόθεσμης διαμονής.

Το κοινό που επιλέγει την συγκεκριμένη περιοχή συνήθως δεν είναι τουρίστες που έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη. Είναι αυτή η κατηγορία που επισκέφθηκαν το κέντρο, είδαν την τουριστική πλευρά της Αθήνας αλλά επέστρεψαν με σκοπό να ανακαλύψουν και τις υπόλοιπες πτυχές της πόλης. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα τους λόγους που το κοινό της Airbnb, προτιμά την περιοχή αυτή.

Το Π. Φάληρο βρίσκεται πολύ κοντά στον Πειραιά, του οποίου το λιμάνι είναι από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και εξυπηρετεί μεγάλο ποσοστό του επιβατικού κοινού. Σε συνδυασμό με τον άξονα της Λ. Συγγρού, η περιοχή έχει εύκολη πρόσβαση τόσο ως προς το κέντρο της πόλης όσο και ως προς το λιμάνι. Αν και δεν διαθέτει μετρό η συχνή εξυπηρέτηση από αστικά λεωφορεία ικανοποιούν τις ανάγκες. Επίσης, το τραμ είναι ένα ακόμα μέσο που συνδέει την περιοχή με το κέντρο, ενώ προσφέρει και μία παράκτια διαδρομή μέχρι τα Νότια Προάστια. Επιπροσθέτως, η εύρεση παρόδιας στάθμευσης δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, όπως στο κέντρο της πόλης, κάνοντας την περιοχή ελκυστική και για την χρήση αυτοκινήτου.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η σχέση της με την θάλασσα. Συχνά οι επισκέπτες επιζητούν την πρόσβαση στις ακτές και τα θαλάσσια σπορ που προσφέρουν. Το Π. Φάληρο βρίσκεται κοντά τόσο σε οργανωμένες παραλίες κατάλληλες για κολύμβηση, όσο και σε μαρίνες, όπου θα μπορούσε κανείς να νοικιάσει κάποιο σκάφος. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί επισκέπτες μας έρχονται από χώρες που η θάλασσα δεν είναι εύκολα προσβάσιμη, κάτι που για μας αποτελεί δεδομένο.

29527817032_ca0ec805f2_kΆλλο ένα σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα όρια της περιοχής. Αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ήδη το μέγεθος του έργου και οι προοπτικές που δίνει στην περιοχή είναι αξιοσημείωτες. Πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης, καθώς περιλαμβάνει την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Λυρική Σκηνή και το Πάρκο που συνδέει την πόλη με την θάλασσα και ανανεώνει την μεταξύ τους σχέση. Εκτός λοιπόν, από το νέο πράσινο σημείο της πόλης, πλείστες εκδηλώσεις ήδη λαμβάνουν χώρα στο συγκρότημα αυτό, αυξάνοντας το ενδιαφέρον για την περιοχή και στο κοινό της Airbnb. Επίσης, ολοκληρώνει το υπάρχον ανεπτυγμένο θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής στην οποία περιλαμβάνονται η μαρίνα του Φλοίσβου και τα Ολυμπιακά γήπεδα.

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο το Π. Φάληρο είναι ψηλά στις προτιμήσεις είναι το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά σε ιατρικά κέντρα και κλινικές. Το ιατρικό κοινό είναι άλλη μια κατηγορία που επιλέγει το Airbnb. Το μαιευτήριο “Ρεα” και το Ωνασειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προσελκύει κοινό το οποίο χρειάζεται χώρους να διαμείνει για χρονικά διαστήματα μερικών ημερών που μπορούν να φτάσουν και λίγους μήνες. Σίγουρα, το φιλόξενο περιβάλλον ενός σπιτιού τους είναι πιο οικείο και πιο άνετο. Επιπροσθέτως, αυτό είναι κοινό το οποίο κινείται καθόλη την διάρκεια του χρόνου, δίνοντας στην περιοχή ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά πληρότητας.

Το Π. Φάληρο είναι μία περιοχή που διαθέτει οργανωμένο κέντρο και αγορά, εύκολη πρόσβαση στις γύρω περιοχές, ανεπτυγμένο θαλάσσιο μέτωπο και σημεία ενδιαφέροντος ικανά να εξυπηρετήσουν το κοινό της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, κάνοντας την περιοχή εύκολα επιλέξιμη. Αν λοιπόν, νοικιάζεται το ακίνητό σας στην συγκεκριμένη περιοχή, αξίζει να σκεφτείτε την επιλογή της Airbnb. 

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;