Το Παγκρατι

Το Παγκρατι

13597193565_8ff604e50a_bΥπάρχουν περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία πληρότητας από το κοινό της Airbnb, που δεν είναι αμιγώς τουριστικές. Μία από αυτές είναι και το Παγκράτι. Γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, το Παγκράτι συνορεύει με κεντρικούς άξονες που κάνουν εύκολη την πρόσβαση και εμπεριέχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος που το κάνουν ελκυστικό σε τουρίστες και μη. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής που την καθιστούν ελκυστική;

Για το τουριστικό κοινό, το Καλλιμάρμαρο αποτελεί σημείο σταθμό στην περιήγησή τους στην πόλη. Η περιοχή γύρω από αυτό παρουσιάζει έντονη κινητικότητα από ένα τέτοιο κοινό. Είναι εύκολα προσβάσιμη, είναι ιδιαίτερα κοντά στην Ακρόπολη και το ιστορικό κέντρο και όλες οι αποστάσεις είναι ιδανικές για περπάτημα. Τα ακίνητα γύρω από αυτό είναι περιζήτητα.

Η στάση του μετρό Ευαγγελισμός είναι άλλος ένας λόγος επιλογής. Η άμεση σύνδεση με το αεροδρόμιο αλλά και το κέντρο, καθιστούν την πρόσβαση εύκολη. Εκτός αυτού, η στάση του μετρό συνδέεται με λεωφορεία που μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα την περιοχή.

Το Παγκράτι όμως, είναι μία περιοχή που επιλέγεται και από μη τουριστικό κοινό, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η θέση του, τόσο κοντά στο κέντρο, και η εύκολη πρόσβαση είναι σίγουρα λόγοι επιλογής. Επιπλέον όμως, είναι μια οικιστική περιοχή που διαθέτει ενεργό εμπορικό κέντρο για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και σημεία διασκέδασης που προσελκύουν τους κατοίκους της πόλης.

Επιπροσθέτως, πρόκειται για μία περιοχή, που αν και βρίσκεται τόσο κοντά στο κέντρο, έχει πολύ πιο ελκυστικές τιμές, πράγμα που την κάνει άμεσα επιλέξιμη (ιδίως από άτομα που έρχονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα).

Τέλος, στην περιοχή υπάρχουν δυο σημαντικά ξενοδοχεία, το Divani Caravel Hotel και το Hilton Athens Hotel. Και αυτά με την σειρά τους προσελκύουν ένα διαφορετικό κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για συνέδρια και σεμινάρια και πολύ συχνά αναζητούν χώρους διαμονής εκτός των ξενοδοχείων.

Το Παγκράτι, ως μία περιοχή του κέντρου της Αθήνας, είναι επιλέξιμο από το κοινό της Airbnb. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η επιλογή αυτή δεν γίνεται μόνο από άτομα με καθαρά τουριστικό ενδιαφέρον, όπως πχ η Πλάκα, αλλά και από άτομα που ταξιδεύουν για εργασιακούς, επιχειρηματικούς ή άλλους λόγους. Αυτό δημιουργεί μία πληρότητα στα ακίνητα κοντά στο 60%, και θα μπορούσε να αποφέρει 2-3 φορές το μηνιαίο ενοίκιο τους από μία κλασσική χρήση.

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;