Η περιοχη

Η περιοχη

f1Ένα από τα πιο βασικά κριτήρια που επηρεάζει τα έσοδα μας από την ημερήσια μίσθωση είναι η περιοχή. Ο κόσμος της Airbnb απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό, το οποίο έχει ποικίλους προορισμούς και ανάγκες. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ακίνητα σε διάφορες περιοχές της πόλης και όχι απαραίτητα τουριστικές.

Πριν ακόμα μπούμε στην διαδικασία της καταχώρησης, θα πρέπει να δούμε την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται το σπίτι μας. Είναι κοντά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος; Έχει εύκολη πρόσβαση; Είναι κοντά στο κέντρο της πόλης; Έχει άμεση σύνδεση με το αεροδρόμιο ή το λιμάνι; Είναι σε περιοχή που προορίζεται αποκλειστικά για κατοίκιση; Είναι κοντά σε παραλία; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα μπορούν να μας οδηγήσουν στο να χαρτογραφήσουμε την περιοχή μας. Οι απαντήσεις που θα πάρουμε θα μας βοηθήσουν να προσδιορίσουμε το κοινό το οποίο θα ενδιέφερε το ακίνητό μας.

Κάποιες περιοχές όπως η Ακρόπολη, το Σύνταγμα, το Θησείο μπορούν να θεωρηθούν αυτόματα τουριστικές και να συμπεράνουμε ότι το ενδιαφέρον είναι αποκλειστικά και μόνο τέτοιο. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι μη τουριστικές περιοχές δεν έχουν κοινό. Ακόμα και οι τουρίστες πολλές φορές ψάχνουν κάτι διαφορετικό.

Εκτός λοιπόν από τις άμεσα τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχές, υπάρχει κοινό το οποίο ψάχνει να δει την πόλη σαν να είναι μόνιμος κάτοικος. Δύσκολα θα επιλέξουν να μείνουν στην Πλάκα, αλλά μία περιοχή όπως τα Εξάρχεια, που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης αλλά στην πιο καθημερινή της πλευρά, θα ήταν πρώτη στις επιλογές τους. Επίσης, όσοι έχουν ήδη επισκεφτεί μία φορά το κέντρο, είναι πιθανό να θέλουν να δοκιμάσουν και τα προάστια, με προτίμηση σε αυτά που είναι κοντά στην θάλασσα αλλά έχουν εύκολη πρόσβαση στο κέντρο, όπως για παράδειγμα το Π. Φάληρο που βρίσκεται δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρατηρείται και σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν καθόλου τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά έχουν επιχειρηματικούς ή ιατρικούς πόλους έλξης. Αν και είναι από τους κυρίους λόγους που κάποιος επισκέπτεται την πόλη μας, σπάνια σκεφτόμαστε αυτό το κοινό. Έτσι, περιοχές όπου συγκεντρώνονται εταιρείες και επιχειρήσεις, νοσοκομεία και κλινικές αλλά και πρεσβείες, όπως για παράδειγμα το Ψυχικό παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα από ένα ίσως πιο “ακριβό” κοινό.

Τέλος, υπάρχουν και οι περιοχές που παρουσιάζουν πολύ μικρό ενδιαφέρον στο κόσμο του Airbnb, καθώς στερούνται χαρακτηριστικά που θα τις έκαναν άμεσα επιλέξιμες. Αποτελούν όμως ιδανικό μέρος για κανονικές ενοικιάσεις και φυσικά για μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι έχουν άλλα κριτήρια επιλογής.

Η κάθε περιοχή παρουσιάζει μία τεράστια συλλογή από χαρακτηριστικά. Για να υπολογίσουμε όμως τα έσοδα που θα μπορούσε το ακίνητό μας να έχει μέσω της ημερήσιας μίσθωσης, θα πρέπει καταρχάς να αναλογιστούμε σε πιο κοινό απευθυνόμαστε ώστε να κρίνουμε και την αξία της όλης διαδικασίας.

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;