Αμεση Κρατηση

Αμεση Κρατηση

Screen Shot 2016-06-24 at 12.53.23 PMΗ επιλογή “Άμεση κράτηση” (Instant Booking) αποτελεί μία σχετικά πρόσφατη προσθήκη στην πλατφόρμα της Airbnb. Με το σύμβολο του κεραυνού δίπλα στην τιμή, ο επισκέπτης γνωρίζει ότι έχει την δυνατότητα να κλείσει άμεσα το κατάλυμα αυτό.

Ενεργοποιώντας αυτήν την επιλογή μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάθε επισκέπτη να κάνει κράτηση χωρίς να μας ενημερώσει για την διαδικασία. Εμείς λαμβάνουμε  άμεσα μία ειδοποίηση ότι το ακίνητό μας “έκλεισε” για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να θεωρήσουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο των επίδοξων επισκεπτών, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Μπορούμε εξ αρχής να ορίσουμε ποιες ομάδες μπορούν να κλείσουν το ακίνητό μας με αυτό τον τρόπο και όλες οι υπόλοιπες να πρέπει να προβούν στην κλασσική διαδικασία κράτησης. Για παράδειγμα, μπορούμε να δώσουμε αυτή την δυνατότητα μόνο σε χρήστες που έχουν ήδη επισκεφθεί άλλα ακίνητα, έχουν λάβει κριτικές και οι προηγούμενοι οικοδεσπότες τους έχουν αξιολογήσει θετικά.

Screen Shot 2016-06-24 at 12.50.51 PMΗ “Αμεση κράτηση” μπορεί να μας βοηθήσει στην πληρότητα του ακινήτου μας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, λιγότερο από το 50% των ερωτημάτων καταλήγουν σε κράτηση. Η καινούργια αυτή επιλογή έρχεται να “βοηθήσει” σε αυτό το κομμάτι και μάλιστα προωθείται και από την ίδια την πλατφόρμα, δίνοντας την επιλογή στον επισκέπτη να φιλτράρει τα ακίνητα που έχουν αυτή την επιλογή.

Επιλέγοντας, λοιπόν, την “Άμεση κράτηση” δείχνουμε ότι το ακίνητό μας είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο, ότι έχει ομαλή λειτουργία και ότι είναι σε μία ροή κρατήσεων. Επίσης, δίνει περισσότερο την αίσθηση ότι ο οικοδεσπότης είναι “ανοιχτός” και φιλόξενος. Επιπροσθέτως, σε επισκέπτες που για κάποιον λόγο αναγκάζονται να κάνουν κράτηση της τελευταίας στιγμής, δίνει την σιγουριά και την ασφάλεια ότι μπορούν αμέσως να κλείσουν ένα ακίνητο παρακάμπτοντας την χρονοβόρα διαδικασία της έγκρισης. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν είναι συνεχώς διαθέσιμοι για επικοινωνία, επιβραδύνοντας την διαδικασία της κράτησης.

Φυσικά ο ιδιοκτήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει κάποια κράτηση (με ότι αυτό συνεπάγεται) και υπάρχει πάντα η δυνατότητα επικοινωνίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. 

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;